Hjem » Uden arbejde

Der er dårlige nyheder hele tiden

10 juni 2009 6.580 visninger

3F formand forudser dårlige udsigter for de vestlollandske arbejdsløse

Det ser ikke for godt ud for de ledige på Lolland for tiden, der er simpelthen ikke noget arbejde at få.
“Der er ikke mangel på arbejdskraft, og det er en selvforstærkende virkning,” siger formand for 3F Vestlolland, Jess Hansen, om den situation de mange arbejdsløse på Lolland står overfor.
Især de 300 personer, der i maj 2009 blev fyret fra Vestas i Nakskov, mangler job.

Mærkede ikke finanskrisen
I 1988 lukkede skibsværftet i Nakskov, og derefter var der, med Jess Hansens ord, kollektiv depression i 10 år. Arbejdsløsheden steg, og flere store virksomheder fyrede og lukkede.
Det blev der lavet om på i 1998, hvor Vestas valgte at åbne i Nakskov. Det var med til at bryde den onde cirkel, og på et tidspunkt var ledigheden næsten nede i niveau med landsgennemsnittet.
Men efter de gode år, kommer de dårlige som bekendt. Ikke mindst på grund af, at Vestas i maj 2009 fyrede 300 personer.
“Vi har mærket finanskrisen lidt, men ikke så meget her på Vestlolland. Men nu venter vi på de afledte virkninger af fyringerne på Vestas. Man siger, at 300 fyrede kan blive til 1000 ialt, på grund af alle de opgaver, der laves uden for firmaet,” siger Jess Hansen.

Tiltag for de fyrede
“Det er jo nogle kvalificerede folk, der kommer fra Vestas, og man kan egentlig sige, at de skubber de svage ledige ud,” siger Jess Hansen og forklarer, at der bliver gjort en indsats for at få de fyrede ud i nye jobs.
“Sammen med Vestas sørger vi for, at der bliver lavet en koordineret indsats, så vi kan finde ud af, hvad de skal søge,” siger han.
Men trods gode tiltag, ser det ikke godt ud.
“Vi skal tænke fremad. Men der er dårlige nyheder hele tiden, og det bliver noget skidt,” siger Jess Hansen.

Fakta:
Ledigheden på Lolland er på 4.1% og i hele landet er den på 1.8% (kilde: ECO analyse)