Hjem » I udkanten

De unge vil væk

15 juni 2009 9.104 visninger

Rasmus Thuen, Nikolaj Hertz, Ditte Kamper og Lana Jusufbegovic tegner Lollands fremtid

Huerne kommer først på næste sommer, men de gør sig allerede nu tanker om fremtiden. Og den fremtid ser ikke ud til at skulle bruges på Lolland. Hverken de fire eller resten af de 20 samfundsfagselever i 2.v har planer om at blive på øen. Især København kalder, mens andre vælger at blive et år eller to og tage sabbatår.
Der bliver færre og færre unge på Lolland, mens antallet af ældre vokser. En fremskrivning viser, at det fortsætter i den uheldige retning. Faktisk er det en tredjedel af en ungdomsårgang, der tager væk fra Lolland.
For uddannelserne gør det nødvendigt at rejse. Lana Jusufbegovics drømmestudie i pskykologi ligger de 170 km til København, nærmeste journalistuddannelse for Rasmus Thuen er i Odense 80 km væk, mens Nikolaj Hertz er den, der skal rejse kortest til Nykøbing F 55 km væk for at blive pædagog. Ditte Kamper har endnu ikke gjort op, hvad hun skal satse på. Hun er dog helt sikker på, at hun skal have en uddannelse.
Vi mødte de fire gymnasieelever i Nakskov, drengene på torvet og pigerne på havnen, og bad dem om at fatte farvekridtet og tegne billeder af Lolland.