Hjem » I udkanten

Bro til hele verden

13 juni 2009 4.466 visninger

Den faste forbindelse over Femern Bælt kan først give arbejdspladser efter opførelsen

I 2018 er Danmark og Lolland blevet en fast forbindelse til Tyskland rigere. Byggeriet starter i slutningen af 2011, og det kan på sigt komme til at sætte vind i sejlene for erhvervlivets udvikling på Lolland. Mens brobyggeriet står på er det begrænset, hvor mange arbejdpladser, det vil give til øen, men derefter er der muligheder.

“Det er mest folk udefra, der kommer til at bygge broen, men der vil nok være enkelte underleverandører, der kan være fra Lolland eller Falster. Senere kan der være gode muligheder for at etablere virksomheder i området, og det skal vi skærpe interessen for”, siger Jesper Grundtvig, der er udviklingskonsulent i Lolland Kommune.

I samarbejde med fonden Femern Belt Development, der samler og formidler viden om udviklingsaktiviteter i forbindelse med broen, vil Lolland Kommune gøre opmærksom på området som centrum mellem Øresund og Hamburg.
“Her er tæt til motorvejen især til markederne sydpå, men også mod nord, og det skal vi sælge området på i fremtiden”, siger Jesper Grundtvig. Med den nye forbindelse bliver trafikmængden betydeligt øget på Lolland. Og Jesper Grundtvig er da også bekymret for at Lolland bare skal blive en gennemfartsø.

“Derfor er vi meget aktive allerede nu og det er Lollands Kommunes opgave at arbejde for, at det ikke sker”, siger han.

En analyse fra Femern Bælt A/S og Transportministeriet viser, at der i 2022 vil køre mere end 10.000 biler over Femern Bælt hver dag.