Hjem » Uden arbejde

Altid højere arbejdsløshed

15 juni 2009 8.994 visninger

Trods gode år med fald i ledigheden ligger den stadig højere i Lolland Kommune

I flere år er arbejdsløsheden faldet i Danmark. Sådan har det egentlig også været på Lolland. Men i april 2009 bekendtgjorde vindmøllegiganten Vestas, at 300 skulle fyres fra vingefabrikken i Nakskov.

I følge 3F-formand for Vestlolland, Jess Hansen, vil fyringerne fordoble arbejdløsheden blandt de ufaglærte.

“En af de store udfordringer for udkantskommunerne er at tiltrække og fastholde højtuddannede, der er jo ikke mange vidensintensive job”, siger Thomas Bredgaard, lektor ved Aalborg Universitet.

“Det er i høj grad inden for sundhedssektoren og de håndværksmæssige fag, der er job at finde i udkantskommunerne”, siger Thomas Bredgaard.

Fakta: Arbejdsløshed

Arbejdsløsheden i Lolland Kommune har altid ligget lidt højere end landsgennemsnittet, og det gør den fortsat. I april 2009 var arbejdsløsheden på 4,4 procent i følge tal fra Danmarks Statistik, mens den i hele landet var på på 3,3 procent.

Fakta: Lollændernes uddannelser

Det er omkring 40 procent af borgerne i Lolland Kommune, der kun har afsluttet folkeskolen. I hele landet er den 32 procent.

Kun 1,7 procent af kommunens borgere har en taget en videregående uddannelse på over 4 år, for hele landet er det 5 procent.