Hjem » Grøn ø

Større udbytte på Lolland

20 maj 2009 5.443 visninger

Den gode jord på Lolland giver højere udbytte

“Lolland har jo noget af det bedste jord i Danmark. Derudover har vi et mildt klima. Det giver gode vækstbetingelser,” fortæller John Erichsen, museumsdirektør for Rewentlow-Museet.
Det er den fede muld, der giver landbruget gode betingelser på Lolland. Udbytterne på hvede og sukkerroer er i dag 10-20 procent højere end i resten af landet. En hektar af den fede lollandske muld koster da også 50.000 kroner mere end landsgennemsnittet.

Historisk set har landbruget på øen været det bærende erhverv. Og den dag i dag beskæftiger landbrugsektoren i Lolland Kommune seks procent af befolkningen. I resten af landet arbejder 3,5 procent i landbruget.

“Lolland har ikke så mange købstæder. Der har ikke været plads til en urbanisering her, fordi landbruget har spillet så stor en rolle”, siger museumsdirektøren.

Industrialiseringen på Lolland bar også præg af den gode jord. Det var industri, der var tæt forbundet med landbruget, som for eksempel de fire sukkerfabrikker i Holeby, Nakskov, Maribo og Sakskøbing.